Konopljini koktajli

Hladne limonade, ledeni čaji in kave ter mnogi drugi sladki, sladko-grenki in sladko-slani pripravki za hladne pijače so nepogrešljivi v vročih dneh. Koktajli so večino lahkotni in ne vsebujejo veliko alkohola in so kot takšni primerni tudi za otroke.

Naravni zeliščni okus konoplje pa je dragocen in nepogrešljiv dodatek za številne koktajle, ki jih lahko pripravite za večerno sedenje na verandi ali pa z njimi presenetite zbrano družbo, kjer se pijejo na začetku za dobrodošlico, lahko pa tudi ves večer ali noč. Primerni so za popoldanski užitek ali za pomirjujočo večerno pijačo ob koncu dneva.

Osnova konopljinih koktajlov je ledeni konopljin čaj, ki ga lahko pripravite predhodno ali pa ga pripravite sproti in ohladite  s kockami ledu.

Nekateri koktajli so sladki, drugi grenko-sladki, sladko-slani in kar je še mogočih kombinacij, odvisno od sestavin. Sladki običajno vsebujejo sadne sirupe in sokove. Če so brezalkoholni, so takšni primerni tudi za otroke in tiste, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne pijejo alkoholnih pijač. Večinoma so koktajli lahkotni, z ne preveč vsebovanega alkohola, in primerni za vroče poletne dni bodisi v razgretih mestih bodisi na kakšni počitniški lokaciji. So tudi pijača zabav, kjer se pijejo na začetku za dobrodošlico, lahko pa tudi ves večer ali noč.

Čeprav obstaja veliko zgodbic, kaj je koktajl in od kod izvira, obstaja tudi dejstvo, da prihaja umetnost mešanja in nastajanja novih alkoholnih pijač iz Amerike, čeprav imajo tudi mnoge druge države pomemben delež na tem področju. Mešanje koktajlov je na videz preprosto, perfekcionisti pa so prepričani, da bi morali to delo prepustiti izključno profesionalcem.

S pisanimi koktajli privabite v svoj  dom pridih starodavnega Hollywooda, kjer je koktail postal del ameriškega načina življenja z lepimi junak, junakinjami ter njihovimi razburkanimi življenji, nočnimi lokali, ki so blesteli v odsevih steklenic, ledu in globokih dekoltejev.

Več o konopljinih koktajlih lahko preberete na strani https://myhempy.si/koktajli/.