Zakaj je pomembno kakšna je vaša denarnica?

“Pokaži mi svojo denarnico in povem ti kdo si.”

Denarnica ni le predmet, ki nas spremlja na vsakem koraku. Je zgodba o našem odnosu do denarja. Morda se sliši nekoliko nenavadno, toda denar izbira ljudi. Ene ima rajši kot druge. Ponavadi izbere tiste, ki znajo ravnati z njim in imajo pravilen odnos.

Tudi po feng šuju ni vseeno kakšna je denarnica in kako je denar zložen v njej. Tako kot v neurejen dom, tudi neurejena denarnica zavira pretok pozitivne energije in onemogoča, da bi k nam pritekal denar.

Kakšna naj bo denarnica?

Denarnica naj bo urejena, bankovci naj bodo v njej lepo zloženi. Pomembno je, da jo imate samo vi in jo pogosto odpirate.

Kaj lahko imate v njej in česa ne?

V denarnici ne nosite računov, predvsem tistih, ki jih še niste plačali. V njej naj bodo samo denar, plačilne kartice in dokumenti. Dokumenti naj bodo ločeni od denarja in plačilnih kartic. Na dobro finančno stanje vpliva tudi to, da imate v denarnici večjo vsoto denarja, kot jo nameravate zapraviti.

Kako izbrati pravo denarnico?

Ne nosite denarnice, ki ste jo prejeli v dar. Pri nakupu izberite denarnico, ki vam je resnično všeč. Ne kupujte rabljene denarnice, saj se nanjo prenaša tudi energija prejšnjega lastnika, ki je lahko dobra ali pa slaba.