9 vrst bolečin in njihov psihološki izvor

Negativna energija, ki jo povzročajo negativna čustva, kot žalost, bes, pomanjkanje ljubezni, volje, želje in življenjskih ciljev, se kaj hitro začne odražati na našem fizičnem počutju. Čeprav je včasih veljalo dejstvo, da so možgani in živčni sistem ločeni od imenskega sistema, sta v resnici oba sistema tesno povezana. Zato je poleg zdrave hrane pomembno, da telo hranimo tudi s pozitivnimi čustvi kot so volja, želje, odločnost, pogum, odprtost za komunikacijo z ljudmi, odgovornost.

1. Glavobol

Stres je velikokrat vzrok za bolečine v glavi. Vzemite si čas za sprostitev, meditacijo, redno pijte zeliščne čaje za pomiritev kot so melisa, meta, sivka.

2. Bolečina v vratu

Bolečine v vratu so lahko povezane tudi z zamerami in obsojanjem sebe ali drugih. Oprostite sebi in drugim ljudem in pustite v njih iskati pozitivne lastnosti.

3. Bolečina v ramenih

Bolečine v ramenih pomenijo, da nosite težka čustvena bremena. Osredotočite se na samoiniciativno reševanje teh problemov, nekatere pa lahko prepustite tudi drugim ljudem.

4. Bolečina v zgornjem delu hrbta

Bolečine v zgornjem delu hrbta pomenijo, da nimate dovolj čustvene podpore. Zaradi tega se počutite neljubljeno in nezaželjeno.

5. Bolečina v spodnjem delu hrbta

Bolečine v spodnjem delu hrbta pomenijo, da ste preveč zaskrbljeni zaradi denarja. V službi zaprosite za povišico in začnite bolj kontrolirati svoje izdatke.

6. Bolečina v komolcih

Bolečine v komolcih nakazujejo odpor do življenjskih sprememb. Če imate trde roke, lahko to pomeni, da je bilo vaše življenje kruto in utesnjeno. Začnite sprejemati kompromise.

7. Bolečina v rokah

Bolečine v rokah pomenijo, da niste dostopni drugim ljudem, tako kot bi morali biti. Začnite sklepati nova prijateljstva, pojdite na kavo s sodelavcem in začnite ustvarjati nove vezi.

8. Bolečina v kolkih

Bolečine v kolkih pomenijo, da ste preveč prestrašeni, da bi šli naprej. Bojite se sprememb in ste preveč previdni pri sprejemanju odločitev.

9. Bolečina v kolenih

Bolečine v kolenih pomenijo prevelik ego in previsoko mnenje o sebi. Bodite malo bolj ponižni, naredite prostovoljno delo in se zavedajte svoje smrtnosti.