
Kuhano vino je eden od simbolov prazničnega decembra, njegova močna konkurenca pa je punč. V hladnih dneh nam bo prijal predvsem po sprehodih, smučanju in drugih aktivnostih na prostem. Alkohol v punču pa bo poskrbel, da bo veseli december še malce bolj vesel in sproščen.
Sestavine:
2 pomaranči
1,5 l konopljinega čaja z okusom brusnice
0,1 l ruma
3 – 4 klinčki
1 cimetova palčka
1 pest svežih brusnic
200 g sladkorja
0,2 l pomarančnega soka
Postopek:
Pomaranči dobro operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje. Odstranimo peške in kolobarje prerežemo na pol.
Pomarančne kolobarje stresemo v lonec, v katerega dodamo tudi brusnice, sladkor, pomarančni sok, konopljin čaj z okusom brusnice, rum, klinčke in cimetovo palčko. Lonec pokrijemo in vsebino na zmerni temperaturi počasi segrevamo. Med segrevanjem občasno premešamo, da se ves sladkor raztopi.
Ko vsebina v loncu zavre, lonec odstavimo in pustimo stati 5 do 10 minut.
Punč skupaj s pomarančnimi rezinami in brusnicami serviramo v kozarce in postrežemo.