Spomladanska utrujenost in astrološka znamenja

Prehod iz turobnih zimskih mesecev v toplejše pomladanske vpliva tudi na naše psihofizično počutje. V zimskih mesecih smo bili bistveno manj aktivni, kar nam je prineslo nekaj dodatnih kilogramov. Poleg tega imamo primanjkljaj vitaminov zaradi pomanjkanja svežega sadja in zelenjave v zimskih, spremembo vremena, kar naše počutje še poslabša. Ljudje pa smo vseeno različni in različna astrološka znamenja pomladansko utrujenost tudi različno prenašajo.

Oven

Oven je prvo astrološko znamenje, znanilec pomladi, zato mu spomladanska utrujenost ne bo povzročala večjih težav. Po pasivnih in depresivnih zimskih mesecih, je pomladni čas kot nalašč za njegove aktivnosti. Kot ognjen znak potrebujei akcije na vseh področjih in večino kalorij pokuri skozi tekočino, zato mora piti veliko vode. Pojavile se bodo le čustvena nihanja, saj za oven še ni pripravljen za razčiščevanje.

Bik

Kljub temu, da ima bik ima počasen metabolizem je poln energije. Bik ima rad urejen dom, zato bo svojo energijo vložil v urejanje vrta in posedel s prijatelji na soncu ob skodelici kave. Njegova šibka točka je grlo, zato se mora izogibati mrzlim pijačam. Njegove misli znajo biti zbegane, vendar ga to ne bo pretirano oviralo pri doseganju ciljev.

Dvojčka

Radovednemu dvojčku se mora ves čas nekaj dogajati, zato komaj čaka, da se sprosti in usmeri k boljšemu počutju. Dvojčkova šibka točka so pljuča, zato je zanj koristno gibanje in globoko dihanje. Dvojček je pripravljen na nove izzive, zaradi katerih bo bedel pozno v noč, težave pa mu bo povzročalo jutranje vstajanje.

Rak

Občutljivemu raku spomladanska utrujenost ne bo najbolj naklonjena. Najbolj bo užival v domačem okolju, kjer se bo prepustil razmišljanju in sanjarjenju. Premamila ga bo tudi dobra kalorična hrana, zato bi bilo dobro, da bi se vsaj malo posvetil telovadbi.

Lev

Energičnemu levu tudi zima ni prišla do živega, zato bo svojo energijo vložil v športne aktivnosti, kjer bo lahko pokazal svoje izklesano telo. Lev potrebuje veliko spanja, zato si mora vzeti tudi čas za počitek. Zanj to ne bo problem, saj se bo predajal užitkom in družil s prijatelji, katere bo motival z dobro voljo.

Devica

Devica s svojim analiziranjem možgane zelo obremenjuje, zato ji  bo spomladanska utrujenost prinesla kar precej težav. V tem obdobju bo psihično nestabilna in razdražljiva, kar se bo poznalo tudi v njeni komunikaciji. Tolažbo bo iskala v hrani, kar pa bo prišlo v konflikt z njeno željo po vitki postavi. Najbolje se bo umirila z meditacijo in počitkom.

Tehtnica

Tehtnica se bo morala sprijazniti s svojimi vzponi in padci energije. Njena utrujenost je posledica prevelike količine zaužitih ogljikovih hidratov in pomanjkanja tekočine. Počasi si ji bo začela vračati energija in volja, da se spoprime z vsemi obveznostmi. Zgodaj se bo odpravila v posteljo, za kar ji bo organizem zelo hvaležen. Piti bo morala več vode.

Škorpijon

Škorpijon bo v pomladnem obdobju poln energije. Posvetil se bo aktivni telesni aktivnosti, katere večena znamenj ne more niti začeti. Paziti bo maral, da ne bodo njegove fizične aktivnosti pomenile le beg od lastnih čustev in težav, kar bi mu lahko prineslo določene zdravstvene težave. V svoj jedilnik bi moral uvesti bolj zdravo prehrano in manj masno hrano.

Strelec

Na avanturističnega strelca pomanjkanje gibanja deluje depresivno. Imel bo občutek, da se svet podira, saj bo sprememba vremena močno vplivala na njegov bioritem. Njegovo pesimistično razmišljanje je le posledica njegovih občutkov in skrivanja pred soncem. Okrepil ga bo tek s prijatelji na svežem zraku, zdrava hrana in zadostna količina tekočine.

Kozorog

Kozorog bo spomladansko utrujenost čutil v tej meri, da bo razmišljal o obisku zdravnika. Privoščil si bo veliko spanja in  izbral primerno prehrano. Čeprav je kozorog rojen za vzpone, ga bodo težave s koleni primorale v izbiro enostavnih aktivnosti, ki ga bodo dokončno prebudile in razvedrile.

Vodnar

Aktivni vodnar bo v spomladanskem času potreboval malo več spanja, drugače pa mu spomladanska utrujenost ne bo delala večjih težav. Vodnar bo razmišljal o prihodnosti, za sprostitev pa bo izbral nenavadne aktivnosti v naravi, ki bodo izražale njegov svobodni kakakter. Dodatno energijo mu bo prinesel sadno zelenjavni dan.

Ribi

Občutljivi ribi je dolga zima pustila kar nekaj posledic na psihičnem področju. Vsega bo naveličana, nekaj težav ji bo povzročila tudi napihnjenost in zadrževanje vode. Malo več skrbi bo zato posvetila svojemu telesu in se odpravila na daljše sprehode po naravi. Pi ti bi morala malo več vode.