Greva na kavo

Pogost stavek, ki je vsakomur znan, pa najsi bo ljubitelj kave ali pa tudi ne. Naj bo pitje kave ritual, kratek čas sprostitve,čas ko se odmaknemo od prenatrpanega vsakdana. Kratek odmik od vsakdanjih skrbi. To je več skodelica kave ob kateri s tresočimi prsti zvijamo dobljen račun.

To je trenutek odklopa. Trenutek, ko se z nekom zmenimo za kratek klepet. Kava pomeni pomeni potrebo po druženju, ko delimo z nekom delite svoje misli, izmenjati mnenja, pomisleke. To poslovnega partnerja povabimo na kavo.

Zraven kave seveda spada tudi njen vonj, prostor, v spomin si prikličemo sliko sogovornika, vse prijetne trenutke sprostitve.

Ali v današnjem času, ko smo prezaposleni sami s sabo, razpeti med službo, domačimi obveznostmi in najdemo čas za kavo še zgolj v virtualnem svetu, ta stavek resnično ostaja zgolj fraza.

Naj ne bo tako, naj bo to dogodek, ki ga kot vse ostale tudi načrtujemo. Naj to ne bo zgolj “coffee to go”, ampak tudi čas za pogovor, za odklop, ki smo ga v razburkanem svetu deležni vedno manj. Naj bo to čas za sogovornika, ki mu pogledamo v oči in mu z nasmehom na obrazu povemo, da ga potrebujemo, enako kot potrebujemo skodelico kave.