Z ingverjem do boljše prebave in manj kilogramov

Ingver poznamo po njegovih številnih zdravilnih lastnostih. Čeprav ga pijemo predvsem v zimskih mesecih za lajšanje prehladnih obolenj, ingver ugodno vpliva tudi na prebavo. O vsemogočnih zdravilnih učinkih na telo piše Paul Schulick, svetovno priznani zeliščar in zdravstveni vzgojitelj v svoji knjigi Ingver, magična začimba in čudežno zdravilo:”Način, kako več kot štiristo sestavin ingverjevega okusa, vonja, hranil in sinergistov deluje med seboj in s tem ustvarja izjemne terapevtske koristi, je naloga neskončne zapletenosti.”

Vpliv ingverja na prebavo

Ingver pozitivno vpliva na prebavo, daje občutek sitosti, pomaga pri izgubi kilogramov. Blagodejno deluje na vse organe, predvsem na prebavni trakt, saj izboljšuje delovanje črevesja. Preprečuje slabost, zato ga rade uživajo nosečnice, učinkovit je tudi pri potovalni slabosti. Odplavlja strupe iz telesa, saj pospešuje mokrenje in iz telesa odstranjuje presežek vode.  Pomaga pri slabi prebavi, saj povečuje Ph vrednosti v želodcu in stimulira prebavne encime. Zaradi njegove velike vsebnosti vlaknin, pospešuje delovanje črevesja. Ingver spodbudi izločanje prebavnih sokov in tako pripomore k odpravi prebavnih motenj z vetrovi.

Vpliv ingverja za boljši metabolizem

Ingver pozitivno vpliva na metabolizem kar pomeni povečano porabo maščob. Ker se presnova izboljša, se maščobe ne nalagajo več v našem telesu. To ne pomaga le pri hujšanju in izgubi kilogramov, ampak pozitivno vpliva tudi na zniževanje ravni holesterola v krvi.

Ingver in občutek sitosti

Ingver pozitivno vpliva na metabolizem kar pomeni povečano porabo maščob. Ker se presnova izboljša, se maščobe ne nalagajo več v našem telesu. To ne pomaga le pri hujšanju in izgubi kilogramov, ampak pozitivno vpliva tudi na zniževanje ravni holesterola v krvi.

Ingverjev napitek s konopljo za razstrupljanje in izgubo kilogramov

Ingverjev čaj poleg tega, da je enostaven za pripravo, okusen in dišeč  tudi deluje. Tako je ingverjev čaj zelo priljubljen pri vseh, ki želijo izgubiti kakšen odvečni kilogram. Za hujšanje se priporoča pitje ingverjevega čaja z limono, na tešče pred zajtrkom. Ingver pospešuje prebavo, daje občutek sitosti, poleg tega pa še razstruplja telo. Ingver je pomemben za hitrejšo absorbcijo hranljivih in koristnih snovi v naše telo, snovi, ki povzročajo zaprtje in napihnjenost pa se zaradi njega hitreje izločijo iz telesa. Poleg ingverja lahko dodamo še konopljo lahko ublaži simptome, kot so krči, zaprtje in driska. Prebava je učinkovita, posledica pa je tudi izguba kilogramov.

Sestavine:

 • 2 žlici konopljinega čaja z ingverjem
 • 1 limona
 • 1 kumara
 • pest listov poprove mete
 • 2 litra vode

Postopek:

 1. V vrč natočimo 2 litra vode. Priporočamo uporabo ionizirane vode.
 2. Kumaro olupimo in narežemo na tanke rezine in jo dodamo v vodo. Dodamo oprano in na polovico prerezano limono.
 3. Dodamo sesekljane metine lističe in ingver s konopljo. Uporabimo lahko tudi svež ingver.
 4. Vse sestavine dobro premešamo in čez noč pustimo v hladilniku.
 5. Napitek precedimo in ga pijemo čez dan.
 6. pri tem je potrebno poskrbeti še za zdrav življenjski slog in gibanje na svežem zraku.

Konopljin čaj z ingverjem lahko kupite v spletni trgovini.