Kako izbrati pravo jed za romantično večerjo

Romantična večerja v dvoje je priložnost, s katero lahko svoji najboljši polovici pokažemo koliko nam pomeni. Ustvarite romantično vzdušje ob soju sveč z rdečo vrtnico, prijetni tihi glasbi in skrbno izbrani pijači v družbi ljubljene osebe zaokrožite večer v popolno harmonijo za praznovanje vajine ljubezni.

Kakšna jed je primerna za romantično večerjo?

Pri izbiri jedilnika se držite načela manj je več. Jedi morajo biti lahko prebavljive, lepe na pogled in zanimive. Jedi naj bodo za pripravo enostavne, da boste lahko večino časa preživeli z ljubljeno osebo.  Zato je najbolje, da jedi vnaprej pripravite in jih do postrežbe pustite v pečici. Da bo večer čim bolj prijeten, pripravite več manjših obrokov, med  njimi pa naj bodo krajši premori.

Uporabite afrodiziake in domišljijo

Uporabite sveže in kakovostne jedi. Pri tem ne pozabite na dodatke živil, ki imajo sloves afrodiziaka in so poleg vsega še enostavni za pripravo. Izbira je pestra, saj imate med glavnimi jedmi na voljo ribe, školjke, škampe, jastoga, kot dodatek lahko izberete artičoke, tartufe, čokolado ali sadje (mango, granatno jabolko, banana). Vse skupaj pa začinite ščepcem cimeta, popra, ingverja ali čilija.