Kateri čaj ustreza vašemu znamenju?

S čaji lahko izboljšamo marsikatero zdravstveno težavo. Ljudje smo že osnovi različni, različnosti pa pripomore tudi vpliv planetarnih energij. Vsako zodiakalno znamenje vlača določenemu delu telesa in za te organe lahko izberete čaj, ki bo najugodneje deloval na vaše notranje ravnovesje.

Oven

Telesno področje tega ognjenega znamenja je glava, zato imajo ovni velikokrat težave s sinusi in mučnimi glavoboli. Težave ima tudi s krvnim in mišičnim sistemom.  Za ovne so zato priporočljivi čaji, ki vsebujejo ingver, dvokrpi ginko ali sladki koren. Izogibajte pretiranega pitja kave, saj vam kofein bolj škodi kot koristi.

Bik

To zemeljsko znamenje vlada vratnemu predelu, zato ima občutljivo predvsem grlo, žrelnico in glasilke. Čaji, pripravljeni iz lubja rdečega bresta, baldrijana ali sladkega korena bodo zato idealna izbira za vse predstavnike bika.

Dvojčka

Telesni predeli dvojčkov so ramena, roke, dlani, prsni koš in pljuča. Dihala so pri njih precej občutljiva, zato naj izbirajo predvsem med čaji iz koprive, ameriškega slamnika, sivke ali ognjiča.

Rak

Občutljiva  telesna področja rakov so trebuh, prsi, maternica in prebavni sistem. Njihov želodec bo najbolj pomerjen ob skodelici kamiličnega ali metinega čaja, na težavno prebavo bo blagodejno vplival čaj, pripravljen iz malinovih listov. Raki naj večkrat poskrbijo za razstrupljanje z regratovim čajem.

Lev

Predstavniki leva imajo največ težav s srcem, hrbtenico in srčno-žilnim sistemom. Priporočljivi čaji so regratov, koprivin, kamilični, janežev ali baldrijanov čaj, ki vam bodo pomagali razstrupiti telo in vzpostaviti telesno ravnovesje.

Devica

Telesni predeli, s katerimi imajo device največ težav so črevesje s trebušnim predelom, težave pa imajo tudi z živčevjem. Zato priporočamo čaj za pomiritev iz janeža, sivke, lubja rdečega bresta, grškega sena ali mete.

Tehtnica

To zračno znamenje vlada ledvicam, mehurju, jajčnikom in endokrinemu sistemu žlez, ki izdeluje hormone in jih s krvnim obtokom razporeja po telesu. Na tehtnice tako blagodejno vplivajo čaji, pripravljeni iz ginsenga, brinovih jagod, šipka, sladkega korena in regrata.

Škorpijon

Občutljivi organi škorpijona so spolni organe in organi, ki skrbijo za izločanje (sečila, koža, dihala in prebavila). Čaji, ki bodo blagodejno vplivali na organizem predstavnikov tega znamenja naj bodo pripravljeni iz kitajske angelike, ginsenga, malinovih listov, baldrijana ali koprive.

Strelec

To ognjeno znamenje je podvrženo težavam s stegni, boki in zadnjico, ne prizadene pa jim tudi išias. Njihovo počutje bodo izboljšali čaji, pripravljene iz rdeče detelje, sveže limone ali regrata, ki bodo blagodejno vplivali na njihovo telo.

Kozorog

Telesno področje kozoroga so koža, celotno okostje, zobje in nohti. Za utrjevanje zdravja mu zato priporočamo tople napitke, pripravljene iz kamilice, grškega sena, bezgovih cvetov ali bezgovih jagod.

Vodnar

Vodnarji vladajo predelom gležnjev, meč, živčevja in žilnega sistema. Zato mu priporočamo pitje čajev, ki razstrupljajo in krepijo telo. Najprimernejši so tisti iz kopriv, bezgovih cvetov, bezgovih jagod ali rmana.

Ribi

Šibko področje rib so stopala ter imunski in limfni sistem.  Na njihovo počutje blagodejno vpliva šipkov čaj z veliko vitamina C ter rmanov čaj, ki prav tako izboljša delovanje imunskega sistema. Dobrodejno pa na njih vpliva tudi i metin, koprivin in kamilični čaj.