Feng shui v vašem domu

Namen feng shua je ustvariti ustrezno okolje, ki ima  ki ima najboljšo energijo za podporo določeni dejavnosti ali dejavnostim, ki so namenjene temu prostoru. Nasveti za postavitev, ki se uporabljajo v feng shuiju, se nekoliko razlikujejo od tradicionalnih postavitev, toda ko začnete uporabljati feng shui, boste resnično uživali v harmonično urejenem domu. 

1. Čiščenje

Medtem, ko delovni prostor potrebuje  aktivno, živahno energijo uspeha, je v spalnici potrebna mehka, čutna energija. Želene energije lahko dosežete z upoštevanjem osnovnih feng shui načel. Vaš prvi korak pri okrasitvi doma s feng shuijem se začne pred dejanskim postopkom urejanja. Potrebna zahteva po feng shuiju je čiščenje starih ostankov energije in ustvarjanje močnih in jasnih energetskih temeljev. Kaj to pomeni na praktični ravni?

To pomeni, da morate počistiti nered. Okrasitev neurejenega doma s stališča feng shui nima smisla. Nekako podobno, kot da si na neočiščen obraz nanesete draga ličila. Šele ko očistite staro energijo, lahko preidete na uspešen postopek postavitve feng shui. 

2. Kakovosten zrak in svetloba

Ta dva elementa sta bistvenega pomena za dobro feng shui energijo v vašem domu, zato sta nujna za dobro feng shui postavitev. Pomanjkanje sončne svetlobe povzroča tudi zdravstvene težave, kar lahko prispeva k občutkom utrujenosti, izčrpanosti in slabemu razpoloženju. Slab zrak v zaprtih prostorih lahko tako povzroči celo vrsto bolezni, od glavobolov, vnetih oči do alergij in astme do resnejših bolezni. 

3. Energetski zemljevid vašega doma

Določite energetski zemljevid vašega doma, ki bo bo služil kot načrt za določitev ustreznih barv  v določenih prostorih. Pomagal vam bo izbrati slike, ki so najboljše v vašem domu, kako postaviti pohištvo za najboljši pretok energije.  Najuspešnejša uporaba feng shui temelji na pravilni interpretaciji bague vašega prostora, zato si vzemite čas in določite energijski zemljevid za vaš dom in za vsako sobo v njem.

4. Najpomembnejša področja feng 

Feng shui bagua je eno glavnih orodij, ki se uporabljajo v feng shuiju za analizo energije katerega koli prostora, pa naj bo to dom, pisarna ali vrt. Bagua je feng shui energijski zemljevid vašega prostora, ki vam prikazuje, katera področja vašega doma ali pisarne so povezana z določenimi področji vašega življenja. V prevodu iz kitajščine bagua dobesedno pomeni 8 področij. Ta področja ustrezajo najpomembnejšim področjem človekovega življenja, ki so za zdravje in srečo najbolj pomembna. 

Ta področja so:

  • zdravje in družina,
  • bogastvo in obilje,
  • slava in ugled,
  • ljubezen in zakon,
  • ustvarjalnost in otroci,
  • ljudje in blagoslov,
  • karierna pot in
  • duhovna rast.